Pentru o dezvoltare frumoasa a roșiilor și pentru un fruct bogat, hrănirea lor este esentială.
Aceste plante au nevoie de cel puțin aceste 3 elemente: azot, potasiu și fosfor.
Cum poți face îngrășământ natural pentru roșii cu câteva ingrediente simple
Lipsa sau excesul acestor elemente duce la pierderea sau îmbolnăvirea culturii.
1.Apă amestecată cu cenușă:
Adăugați 500 g de cenușă la 5 litri de apă și fierbeți timp de 15 minute. Lasă-l să se odihnească până ce cenușa se așează pe fundul oalei. Scurgeți apa limpede, amestecați-o cu încă 5 litri de apă și adăugați-o la roșii. Se recomandă utilizarea apei de ploaie.
2.Tratament cu urzici:
Ai nevoie de o oală de 10 litri. Se umple pe jumatate cu urzici crude, fără rădacini, peste care se toarnă apă caldă. Se lasă la inmuiat la soare 7-10 zile. Se strecoară și se amestecă 1 litru din soluția obținută cu 10 litri de apă. Udă roșiile.
3.Frunze de ceapă sau usturoi:
Amestecați aproximativ 200 g de frunze de ceapă sau de usturoi într-o găleată (puteți face și un amestec din ele). Turnați apă clocotită și acoperiți găleata. Strecoară zontina după ce se răcește. Utilizați 2 litri de soluție la 10 litri de apă.
4.Bicarbonat de sodiu:
Se amestecă 1-2 lingurițe de bicarbonat cu 1 litru de apă caldă. Se presară frunzele, apoi se pune cenușa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu